Snoubení vín & pokrmů

Snoubení vín nejlepších vinařů Krále vín České republiky 2016 s vybranými pokrmy národní kuchyně v moderním i klasickém hávu.

Snoubení vín a pokrmů, pod taktovkou vinařského a gastronomického specialisty Branka Černého, již neodmyslitelně patří ke stálicím Táborského festivalu vína.

Tentokrát se můžete těšit na nejlepší moravská vína a skvělou kuchyni šéfkuchař restaurace Illusion hotelu Palcát. Ten si pro tento večer připravil zajímavé pětichodové menu.

Branko Černý je jedním z prvních sommelierů, kteří se u nás začali profesionálně orientovat na oblast snoubení vín a pokrmů. Své zkušenosti s gastronomií, víny a jejich spojením předává nejen na degustacích ale také v několika knižních publikacích. Nelze také opomenout jeho zásadní projekt Král vín, který důsledně mapuje česká a moravská vinařství a každoročně je propaguje na mnoha přehlídkách.

Snoubení vín a pokrmů, zážitková gastronomie…, tak bychom mohli nazvat nevšední chvíle, při kterých se snoubí lahodný pokrm s výborným vínem a společně tak vytvářejí božský zážitek. Spojením pokrmu a vhodně vybraného vína vzniká celek, jehož zážitková hodnota je výrazně vyšší než zážitek z jídla či vína jednotlivě.

Přijměte tedy naše pozvání k neopakovatelnému gurmánskému zážitku, protože skutečný prožitek ocení jen ten, kdo ho pozná!

Vaří Richard Melecski, zkušený kuchař, který vařil například v britském Merriott Hotelu 4* Manchester Chef de party, rakouském Hotelu Schwarzer  Adler 4* Rotiseeur, táborském Hotelu Nautilus a nyní je šéfkuchařem Hotelu Palcát.

Menu o 5 chodech

Vinařství Vajbar Frankovka rosé 2016 Frizzante

1. Paštika ze šneků s pečeným listovým těstem

BMVinařství Tramín červený 2015 výběr z hroznů 

Rodinné vinařství Vican Ryzlink vlašský 2015 pozdní sběr

Mlýnek Ryzlink rýnský 2015 pozdní sběr

2. Jemný bramborový krém s dušeným zelím a houbovým chipsem

Vinařství Vladimír Tetur Sauvignon 2015 pozdní sběr

Vinařství Volařík Veltlínské zelené 2015 pozdní sběr

Templářské sklepy Chardonnay 2013 pozdní sběr

3. Kančí kýta se šípkovou omáčkou a malým žemlovým knedlíkem

Ilias Pinot Noir 2015 pozdní sběr

Vinice svaté Kláry Rulandské modré 2012 výběr z hroznů barrique

4. Galantýna z kachny s pyré z červeného zelí a smaženým škubánkem

Vinařství Fučík Dornfelder 2015 pozdní sběr

AMPELOS, ŠLECHTITELSKÁ STANICE VINAŘSKÁ ZNOJMO Ryzlink rýnský 2015 pozdní sběr

5. Jablečný koláč s domácí skořicovo-vanilkovou zmrzlinou

ZD Němčičky Svatovavřinecké Blanc de noir 2015

 

Zpět na program

Vyprodáno

Program


Snoubení vín & pokrmů

Datum: 10.3.2017 19:00

Místo: Restaurace Illusion hotelu Palcát

Účinkuje: Branko Černý