Ochutnávka českých CIDERŮ

 

Netradiční degustace, na které bude k ochutnání více než 15 druhů ciderů, které představí samotní výrobci, kteří pohovoří o výrobě ciderů, o potřebě kvalitních odrůd, o úskalích malovýroby cideru. Chcete i vy ciderovat? Ideální způsob, jak se dozvědět informace od těch nejpovolanějších!

Akce se zúčastní následující výrobci: Johanness Cyder z Tábora, Cidrerie Sudkův důl ze Sudkova dolu, Winepunk a Cider Kliment ze Všenor.

Cider není ani pivo, ani víno, ale mošt. Zkvašený jablečný mošt s různými stupni alkoholu. Vzniká jednoduchou fermentací jablečné šťávy, která se nechává zrát ve starých dubových sudech ve vhodné teplotě a pak se stáčí, čistí, pasterizuje a ředí na požadovaný obsah alkoholu. O nejdelší historii výroby se přou tradiční rivalové, Angličané a Francouzi, ale cider má velkou tradici i v severním Španělsku a německém Hessensku. V ČR je tradice cideru velmi krátká, přesto již existuje několik desítek českých ciderů.

Zpět na program

Objednat vstupenky

Program


Ochutnávka českých CIDERŮ

Datum: 5.3.2018 19:00

Místo: Thir - vinný bar, bistro & pension

Účinkuje: Jan Čulík


Vstupné

- předprodej: 350 Kč (pro 1 os.)