Galavečeře s rakouskými vinaři, to zní slibně. Za „plotnu“ se postaví renomovaný Martin Pudil, šéfkuchař hotelu Dvořák v Táboře a člen Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR. Martin byl svého času označován za novou krev české gastronomie a jeho talent stále neutuchá. Tentokráte se jeho galavečeře uskuteční za osobní přítomnosti účasti rakouských vinařů, kteří napárují svá vína k pětichodovému menu.
To bude postavené na kuchyni Rakouska-Uherska. Toto mocnářství představovalo mnohonárodnostní útvar. Z Maďarska pocházejí guláše, fazolové polévky, čabajky, paštiky, lečo nebo tokáň, z Rakouska hovězí polévky s játrovými knedlíčky, šnicl (tedy telecí řízek), vepřo-knedlo-zelo, sachr dort, jablečný závin, vdolky a koláče, z Bavorska klobásky, houskové knedlíky, vepřové koleno, knedlíky s povidly či ovocem, z Bosny a Hercegoviny džuveč, čevapčiči, burek či čufty a musaka.
Nechme se překvapit, čím nás vysoká gastronomie Martina Pudila překvapí.
šéfkuchař