Masové šílenství s Martinem Svatkem
Masové šílenství není šílenstvím davu, ale chorobnou touhou sníst co nejvíce masa. Oblíbená akce s kuchařem Martinem Svatkem. Což takhle tataráček, telecí hanger steak, hřbet ze zvěřiny a hovězí roastbeef? (Co je hanger steak? Veverka! Je to svalový úpon bránice pod páteří zvířete. Nachází se v blízkosti jater, které hanger steakům dodávají příjemně aromatickou až železitou chuť. Je to výtečný výběrový kousek masa, který nebyl dříve k sehnání, protože si jej řeznící často nechávali pro sebe. Veverka je namáhaný sval a maso z něj musí být dobře vyzrálé, aby byl hanger steak křehký a šťavnatý.)
Vinnou část večera bude mít na starosti Roman Líbal, sommelier z Lobkowiczkého zámeckého vinařství v Roudnici nad Labem. Vinařství se může pochlubit více než 400letou tradicí výroby vína. Pod správou rodu Lobkowiczů se víno v původně románských sklepích roudnického zámku vyrábí bez přerušení již od roku 1603.
šéfkuchař
sommeliér