Pětichodové menu s Mírou Mužíkem, kuchařským mágem z restaurace Terasa Jordán.
Mexická kuchyně spojuje kuchařské tradice rovnou několika národů, díky čemuž osloví snad úplně všechny, kteří si rádi pochutnají na dobrém, šťavnatém a výrazném jídle. Možná to úplně nejoblíbenější jídlo mexické kuchyně je fajitas = svěží pikantní chuť křupavé papriky, jemná tortilla a perfektně ochucené maso. Guacamole je pomazánka z avokáda, oblíbená snad všude po světě. Populární je Pikantní mexická salsa. Mexičané milují fazole, a tak je přidávají snad do každého pokrmu. Mezi oblíbené pokrmy jejich kuchyně patří i tradiční mexická fazolová polévka. Víte co je huevos rancheros? Podle legendy se jednalo původně o pokrm kovbojů, v současné době se z něho ale stala oblíbená snídaně po celém Mexiku. Burrito je jednoduchý, neuvěřitelně chutný pokrm, který si oblíbili lidé po celém světě pro jeho univerzálnost. Experimentovat lze s přísadami, omáčkami a náplněmi, a tak vznikla a stále vzniká celá řada nejrůznějších receptů.
šéfkuchař