Snoubení jídla & piva
Středa
23. 6.
19:00
Restaurace Goldie hotelu Nautilus
1 390 Kč
vyprodáno
Párování piva a jídla je u nás relativně mladou gastro disciplínou. Prohloubila se spolu s novými pivními styly. V USA se rozvíjí už několik desetiletí především díky přílivu craft pivovarů. V jiných zemích jde o tradiční, letitou zvyklost. Bavorsko klade důraz na využití regionálních pochoutek, jako jsou chřest, dýně nebo lišky. Velmi silnou tradici v párování piva a jídla má Belgie. Šéfkuchaři vyhlášených restaurací se předhánějí v tom, jak rafinovaně snoubit sezonní pochoutky, od chmelových výhonků po zvěřinu nebo mušle, s výjimečnými pivy.
Vy se můžete těšit na pivo z Obory a k němu kozí sýr, hříbkovou pěnu, koleno a hřbet ze selete, zauzená hovězí žebra. A dojde i na sladké!
Martin Svatek
šéfkuchař