Jak chutná Amerika & jazz (live)
O americké kuchyni si nespravedlivě myslíme, že nezná nic jiného, než hamburgery a hranolky. Šefkuchař Martin Pudil vás přesvědčí, že to tak opravdu není. Chipsy servírovat nebude.
Americké jídlo doplní moravské víno mladého Vinařství Václav. To bylo založeno teprve roku 2015 Tomášem Teplým a Oldou Vachalou a snaží se o obnovu tradice výroby vína v Kurdějově. Vinohrady jsou všechny v BIO režimu, a polovina z nich na úzkém, tzv. burgundském sponu. Vinifikace probíhá vertikálně v novém, nádherném sklepě v Hustopečích. Aktuální produkce je pouhých 10 tisíc lahví, jde tedy opravdu o drobné vinařství. Ale s velkou budoucností. Vína jsou už nyní na špici moravské produkce.
Live zahrají:
Markéta Smejkalová quarter
Markéta Smejkalová (saxofon)
Jára Bárta (piano)
Jan Greifoner (bass)
Branko Križek (bicí)
šéfkuchař
hudební skupina