Masové šílenství s Martinem Svatkem
Menu bude doplněné víny od vinařství Václav. Jedná se o malé vinařství z Hustopečí s vlastními vinicemi v obci Kurdějov. Zaměřuje se na produkci limitovaných šarží vín.
Masové šílenství není šílenstvím davu, ale chorobnou touhou sníst co nejvíce masa. Oblíbená akce s kuchařem restaurace Mace Martinem Svatkem. Ten připraví mj. telecí hrudí brisket. Co to je brisket? Brisket je kus hovězího masa z hrudníku, který se skládá ze dvou svalů: štíhlého “plochého” a tučnějšího “point”. Jedná se o americkou klasiku, která díky grilovacím soutěžím získává v Evropě také popularitu.
Pochutnáte i na selečí krkovici s omáčkou hoisin. Hoisin omáčka je hustá voňavá omáčka běžně používaná v čínské kuchyni. Má tmavou barvu, sladkou a slanou chuť. Hlavní složkou omáčky je fermentovaná sójová pasta.
Dezert Pavlova pochází pravděpodobně z Nového Zélandu, kde byl připraven na počest ruské baletky Anny Pavlovové. Pro lehoučký sněhový korpus byla inspirací její nadýchaná baletní sukně ve světle zelené barvě. Proto se Pavlova tradičně zdobí kousky čerstvého kiwi, ve Svatkově případě kousky manga. Vše doplní mirin omáčka, která se dělá ze slazeného japonského rýžového vína.
šéfkuchař
degustátor