Ochutnáte pravou chuť Norska, protože vám budou servírovány prvotřídní originální suroviny ze skandinávské země: např. hřebenatky, losos, "smrkový" vanilkový krém se šťovíkem aj.
Své kuchařské umění vám předvedou dva kuchaři z Norska. V jednom případě se jedná o Čecha, který pracuje v norské restauraci, ve druhém o pravověrného Nora. Čeká vás naprosto exkluzivní zážitek.
Oproti kontinentálním kuchyním jsou v norské mnohem více zastoupené ryby a mořské plody, z nichž vyniká především vynikající losos (laks), dále tresky, sardinky, makrely, sledi, sumečci, slizouni a mnohé další, kromě toho také sladkovodní pstruzi, okouni či siveni. Plody moře byly v Norsku dlouho přehlíženy, dnes se již krevety, krabi či slávky na talíři Norů objevují vcelku běžně. K dostání je i velrybí maso.
Snoubení obstarají rakouská vína, která představí sommelier Jakub Král. „Mám nejradši podunajské oblasti, ale nejvíc Wachau. Dunaj to tam temperuje a je tam unikátní složení půdy.“
šéfkuchař
šéfkuchař
šéfkuchař
sommelier