Staročeská kuchyně & pivovar Lipan
Pivovar Lipan v Dražíči na pozemí táborského, píseckého a budějovického okresu vaří nefiltrované, nepasterizované, živé typicky české pivo s vyšší plností a jedinečnou chutí. Hlavní produkce nového dražíčského pivovaru, vřazovaného je určena pro domácí výčep, což znamená, že většina zde vyprodukovaného piva se spotřebuje v místním hostinci, jenž je přímou součástí pivovarského objektu. Přidružené výčepy má pivovar ještě v Písku, Táboře, Týně nad Vltavou a Praze. Roční produkce pivovaru je maximalizována hodnotou 1 200 vystavených hektolitrů piva ročně. Připravuje se světlý ležák s tmavým jako hlavní atribut, sezóně pak světlá desítka přes léto a polotmavý speciál přes zimu. Občas se zde uvaří i nějaký speciál. A proč se dražíčské pivo nazývá Lipan ? Na paměť rytířského rodu Lipovských z Lipovice, dávných vlastníků dražíčského panství.
kuchař
sládek