Tábor má to štěstí, že přímo ve městě vaří reprezentant: šéfkuchař restaurace Mace hotelu Palcát Martin Svatek. Čeká vás Svatkovo menu složené z medailových pokrmů Národního týmu kuchařů. Uvidíme, čím nás překvapí.
Pro inspiraci, jak by to mohlo vypadat: Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR přivezl v roce 2018 ze Světového poháru zlatou a stříbrnou medaili. "Náš tým vařil jako předkrm terinu z lososa, mušlí a královského kraba s mrkvovým pyré. Hlavní chod obsahoval hovězí roštěnou, hovězí krk, liškovou omáčku, bramborový škubánek a lanýže. Dezert byl postavený na čokoládě, banánech a maracuji," řekl před 4 lety kapitán národního týmu Jan Horký.
Konkrétní menu od Martina Svatka najdete na samostatném obrázku. Obsahuje mj. filet z ryby, prso z kachny, pečení hovězí a bílou čokoládu.
Pokrmy zkombinuje sklepmistr Aleš Kaspar se šesti víny od moravského gravitačního vinařství VILAVIN.
šéfkuchař
enolog