Úspěšně přidáno do košíku.
×

Tradiční pokrmy španělské kuchyně

Pátek 10. 3. 19:00
Obývák coffee & coctail bar zobrazit na mapě
990 Kč
vyprodáno

Národní menu uvaří španělský kuchař JONATAN MANUEL FERNANDEZ MANZORO.

Čeká na vás salmorejo, španělská polévka, která se podává vychlazená v horkých letních dnech. Má krásnou krémovou konzistenci a připravuje se z čerstvých rajčat. Rajčatová polévka salmorejo pochází z jihošpanělské Córdoby – andaluského města, v jehož historii se mísí arabské, křesťanské i židovské vlivy.

Žádné menu španělských specialit nemůže vynechat bramborovou tortillu, pokrm, který je předmětem legend a často jediným, který připravují i španělští muži – její obracení totiž vyžaduje technickou a trochu i fyzickou zdatnost, kterou se páni domu rádi pochlubí. Klasická tortilla je pouze z brambor, cibule (i ta se někdy vynechává) a vajec a je skutečnou oslavou chuti a kvality svých základních surovin.

Klasikou španělské gastronomie je solená baskická treska, která je doprovázena takzvanou biskajskou omáčkou na bázi cibule a chorizo papriky. 

    

Jonatan Fernandez (Španělsko)

kuchař

Zdeněk Plášil

sommelier, barista, kuchař